Home

Mijn Werk

Kalender

Media

Biografie

Biografie

Cedric Honings (°1999) kreeg aan de Kunstacademie Noord-Limburg zijn eerste gitaarlessen van Tom Van den Eynde, vanaf zijn elfde volgde hij gitaarlessen bij Karel Ooms en zijn laatste jaar bij Willem-Jan Lauwers. Hij volgde er tevens muziekschriftuur, slagwerk- en pianolessen. Sinds september 2014 kreeg hij ook gitaarlessen aan het Conservatorium van Maastricht in de Jong Talentklas bij Roman Krejci. Vanaf september 2016 volgde hij met een creditcontract les aan het Koninklijk Conservatorium te Brussel in de gitaarklas van Antigoni Goni en muziekschriftuur in de klas van Wouter Lenaerts. Cedric zet zijn beide studies in Brussel nu verder. Ook mocht hij het podium al delen met zijn 2 hoofdprofessoren in solorecitals en concerto’s.

Dat hij talent heeft is overduidelijk, want sinds zijn eerste gitaarlessen legde hij een indrukwekkend muzikaal parcours af langs tal van concerten, behaalde hij verschillende prestigieuze prijzen en studiebeurzen (International Summer Academy Mozarteum Salzburg, Musíca en Compostela, STROOM, Cultuur Erfgoedproject...), gaf hij solorecitals en trad als solist op met verschillende orkesten (SymphoniaASSAI, LOJM, La Passione, Mechels Kamerorkest, KHP...) in o.a. Verenigde Staten, Polen, Duitsland, Italië, Frankrijk, Luxemburg, Spanje, Oostenrijk, België en Nederland. Onlangs gaf hij nog een solorecital in een uitverkocht concert in BOZAR, Brussel. Hij werkt regelmatig mee aan diverse projecten; zo trad hij op tijdens voorstellingen van choreografe Isabelle Beernaert in het Koninklijk Theater Carré, Amsterdam. Hij vormt daarnaast met fluitiste Lindsay Gijbels ‘Duo Komorebi’ en met beiaardier Jan Verheyen ‘Guitarillon’. Ook met zangeres Indirah brengt hij verrassende concerten met een mix van klassieke muziek en pop en rock.

Ondanks zijn jeugdige leeftijd, behaalde hij tijdens het Prinses Christina Concours te Maastricht in 2012 een aanmoedigingsprijs, in 2013 een eervolle vermelding om dan in 2014 zowel de eerste prijs als de publieksprijs van deze wedstrijd te winnen. In 2013 wint hij de ‘Nationale Wedstrijd Nicolas Alfonso’ tijdens het Brussels International Guitar Festival en in 2014 de eerste prijs op het Antwerpen Gitaarfestival. In 2016 werd hij geselecteerd om met het LOJM op te treden en in mei 2018 behaalde hij de tweede prijs op het International Gevelsberg Gitarrenfestival.

Cedric heeft een imposante lijst van masterclasses op zijn naam staan; bij Pepe Romero, Ricardo Gallén, Zoran Dukić, Judicaël Perroy, Roberto Aussel, Odaïr Assad, Jan Depreter, Carlo Marchione, Tilman Hoppstock, Eliot Fisk, Zaïra Meneses, Roman Viazovskiy, Irina Kulikova, Matthew Mc Allister, Chris Stell, Mark Eden, Oman Kaminsky, Fernando Espi, Thomas Müller-Pering, Nejc Kuhar, Kostas Tosidis, Michalis Sourvinos, José Luis Rodrigo, Raphaëlla Smits, Allan Neave, Laura Snowden, Daniela Rossi, Stephanie Jones, Hans Willhem Kaufmann, Hans-Werner Huppertz en vele anderen. In 2015 nam Cedric zijn eerste CD in Londen op. De internationale gerenommeerde gitarist en componist Roland Chadwick uit Engeland vertrouwde zijn nieuw muziekstuk ‘Tiny Wooden Gods’ aan Cedric toe. Het feit dat deze topgitarist met Cedric wou samenwerken is niet alleen een grote eer, maar vooral een bevestiging van het talent uit het Limburgse Peer. Cedric bracht ook zijn eerste single uit genaamd ‘Song of Hope’. Song of Hope is een transcriptie van de hand van Cedric van de stadshymne uit ‘Symphony No.1’ van Kevin Houben. Ook zijn opnames vielen op voor radioicoon Marc Brillouet. Zo verscheen hij op de laatste CD van Brillouet ‘Funiculi Funicula Vol. 6’.

Made with by Online Orbit.